-->

Dirigent: Pieter Leemans

Pieter Leemans begon zijn muziekstudies aan de Sint-Truidense Academie. Op 15-jarige leeftijd koos hij definitief voor de muziek en stapte hij over naar de Kunsthumaniora te Brussel. Aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel behaalde hij achtereenvolgens eerste prijzen notenleer, dwarsfluit en kamermuziek. Hij studeerde er dwarsfluit bij wijlen Michel Lefèbvre en Frank Hendrickx. Hij vervolmaakte zich op binnen- en buitenlandse masterclasses bij o.a. wijlen Emiel Biesen, Gaby Van Riet, Marieke Schneemann en Patrick Gallois. Hij musiceerde met o.a. het strijkersensemble van het "Orchestre Philharmonique de Liège et de la Communauté Française" en het "Collegium Instrumentale Brugense" o.l.v. Patrick Peire.

In 1998 behaalde hij het Diplôme Supérieur de Flûte Traversière bij Jean-Michel Tanguy aan het Conservatoire Royal de Bruxelles. In 2000 behaalde hij tenslotte het Diplôme Supérieur de Musique de Chambre aan datzelfde instituut bij o.a. Dhr. Bausier en Derijckere.

Op harmonievlak zette hij zijn eerste muzikale stappen in (jawel) de Sint-Martinus Harmonie Herk-de-Stad olv Maurice Vanmechelen, later opgevolgd door Chris Mesens (†). Als dirigent was hij actief bij de Sint-Martinus Harmonie Weerde, Sint Cecilia Haacht en Harmonie De Weergalm in Blanden.

Hij was leraar dwarsfluit aan de stedelijke muziekacademies van Sint-Truiden, Sint-Pieters-Woluwe, en aan de muziekacademies van het gemeenschapsonderwijs van Etterbeek, Schaarbeek en Voeren. Sinds 2006 is hij directeur van de gemeentelijke academie voor muziek & woord te Tessenderlo.

Binnenkort

Vind ons leuk op Facebook!